vrouw-en milieuvriendelijk ongesteld

  • Suzi

    Hallo allemaal,

    Tampons en maandverband zijn alletwee erg milieu-onvriendelijk en daarnaast best duur, sommige mensen vinden ook de bleekmiddelen e.d. niet zo gezond. Het is eenklein rubberen of silicone ‘bekertje’ dat je in kunt brengen en hergebruiken.

    Er is echter een goed en goedkoop alternatief -nee dit is GEEN spam, ik vind het gewoon ongelooflijk dat zo weinig vrouwen dit weten - dat ook nog eens veel comfortabeler is! Ik wou zelf dat ik dit jaren geleden had ontdekt.

    Je kunt googlen naar keeper of naar mooncup, dan vind je vanzelf meer uit.

    Suzi

  • Eef mv 5

    Ik heb hem op de huishoudbeurs goedkoop gekocht vorig jaar of het jaar daarvoor.Maar hier werkt het niet:-( ik bloed zoveel dat ik er toch nog een maandverband bij moet.Mischien als je aan de pil bent(dan is je menstruatie minder dacht ik) dat hij dan wel werkt?Maar hier niet dus,O ja ik verschoon genoeg hoor!Maar het is wel een goede uitvinding!

  • Suzi

    Het schijnt aan een te lange steel te kunnen liggen (dan doorbreek je het vacuum). Maar ik heb inderdaad gelezen dat sommige vrouwen last blijven hebben van lekkage -maar ook dat vrouwen met een heftige menstruatie zeker niet altijd last hebben van lekkage-.

    Tips voor het gebruik en de diverse soorten ‘cups’ -misschien dat een ander merk beter werkt- kun je ook vinden op:

    http://home.tiscali.nl/cupper/wat

    Succes

  • Suzi

    Sorry link moet zijn:

    home.tiscali.nl/cupper

  • Treasa

    Ik houd het wel op producten van Natracare.

    Gewoon maandverband en tampons maar dan zonder chemische troep en gemaakt van biologisch geteelde katoen…

  • yvon

    Wat een gedoe….lijkt me erg gebruiksonvriendelijk :+

  • Suzi

    Was ook wel een beetje gedoe in het begin, maar nu niet meer.

    Nu lijken maandverband en tampons me weer gedoe (je moet ze kopen, bij je hebben, altijd ruikend afval -en wat doe je ermee als je ergens bent waar geen afvalbakje staat, niet of met een uitstekend touwtje naar de sauna, charmant touwtje uit je badpak bij zwemmen -maar ja dat had ik natuurlijk weer….)

    De keeper kan je (en ik geloof een paar andere ook) -niet goed geld terug- kosteloos proberen, maar ieder z'n voorkeur natuurlijk!

  • mas

    en dit dan http://www.webvrouw.nl/gynotex/, een soort sponsje, zonder touwtje, dat kan 8 uur blijven zitten en je kan ermee gemeenschap hebben:? dat lijkt me doodeng, want wat als de penis zo lang is dat hij hem verder duwt??

    Goh,zo'n topic zet je wel aan het denken…

    mas

  • Carina

    Brrrrr, van dat sponsje lijkt me helemaal niks….

    Mijn baarmoeder is verwijderd toen ik 32 was, dus dit probleem heb ik al jaren niet meer.

  • mas

    http://www.gynotex.com/index-nl.html

    betere link

    mas