Voor wie denkt dat seksisme op de werkvloer overdreven is: dit verhaal brengt je zeker op andere gedachten. De Amerikaanse journalist Martin R. Schneider wisselde bij wijze van experiment stiekem van e-mail met zijn vrouwelijke collega Nicole Pieri. Hij geloofde zijn ogen niet toen hij zag wat er allemaal in zijn mailbox kwam als hij anderen iets voorstelde of vroeg.

De man deelde onlangs zijn ervaringen op Twitter en daar werden zijn berichten al snel gedeeld. Hij vertelt eerst dat hun baas altijd klaagt over het feit dat Nicole te traag werkte met cliënten, die ze helpt met hun cv. Schneider ging ervan uit dat het kwam omdat hij meer ervaring had. Maar toen hij op een dag per ongeluk een mail verstuurde naar een cliënt met haar naam eronder - de twee deelden een inbox - was hij geschokt door het antwoord dat terugkwam. Dat was ronduit onbeleefd, afwijzend en de man negeerde botweg de vragen die hij hem stelde.

Toen hij ontdekte wat er aan de hand was en hij weer mails stuurde uit zijn eigen naam, veranderde de toon van het gesprek compleet. ,,Die werd ineens heel positief, de man dankte me voor de suggesties die ik deed, antwoordde onmiddellijk op vragen en zei dat die bijzonder goed waren'', vertelt hij.

Lees verder op ad.nl

Nicole Pieri en Martin R. Schneider. © Twitter

Doortje Briedé-Bultman