Hoogheemraadschap van Delfland

De kerntaken van Delfland - voldoende water, schoon water, stevige dijken en gezuiverd afvalwater - hebben op het oog niet veel met elkaar te maken. Maar schijn bedriegt. Vaak kun je het één niet los zien van het ander. Zo heeft de manier waarop je kaden aanlegt en onderhoudt gevolgen voor de kwaliteit van het water. Delfland voert zijn taken daarom uit ‘met een brede kijk’. Dat wil zeggen: rekening houdend met alle factoren die van belang kunnen zijn. Daarbij streeft Delfland naar samenwerking met andere overheden en instanties.Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap wordt gevormd door het algemeen bestuur, het college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

De functie

Binnen het Hoogheemraadschap heeft de control- en auditfunctie de afgelopen jaren stevige slagen in de professionalisering gemaakten bestaat de ambitie om deze adviesrol naar een volgend niveau van ontwikkeling brengen. De afdeling Concern control bestaat uit ongeveer 10 fte.

De Strategisch Adviseur Control en Interne Audit krijgt hierbij een belangrijke rol. De adviseur verricht werkzaamheden op integrale beleidsvelden (met name bedrijfsvoering, control en financiën). Hij/zij is een stuwende kracht in de verdere ontwikkeling naar brede business control binnen het Hoogheemraadschap. De adviseur is in staat om complexe (financiële)projecten te leiden en levert met hoogwaardig advies een bijdrage aan het integrale resultaat van het waterschap. De strategisch adviseur IA is belast met het vormgeven en onderhouden van risicomanagement in brede zin voor de organisatie. Hiertoe dienen audits en IC organisatiebreed te worden uitgevoerd,met als doel efficiency, effectiviteit, rechtmatigheid en juistheid te bewaken en verbeteren. De advisering uit deze controles is niet vrijblijvend. Het beleidsmatige aandachtsgebied is zodanig dat de strategie van de organisatie vanuit vak inhoud en het proces wordt beïnvloed. De strategisch adviseur IA is tevens plaatsvervangend concerncontroller.

Lees verder op binnenlandsbestuur.nl

Doortje Briedé-Bultman