Vrouwelijks jagers knallen er lustig op los

  • Doortje Briedé

    Met een groot geweer op pad om wild af te schieten. Dat is niet meteen een hobby waar iedereen warm voor loopt. Maar wel steeds meer vrouwen: nooit eerder volgden er zoveel een opleiding tot jager. Het van oudsher gesloten mannenbolwerk maakt plaats voor Groninger Girls with Guns.

    Lees verder op rtvnoord.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Hoe een vrouw een haas vangt…

    Jagen een suffe ouwe mannen-hobby? Al lang niet meer, vinden de jagende zusjes Anniek en Jenny Verheijen. En daar zijn veel vrouwen het mee eens.  Het aantal vrouwelijke jagers stijgt namelijk al jaren.

    In tien jaar tijd is het aantal vrouwelijke cursisten aan de jachtopleiding verdubbeld. En de meesten van hen zijn jonger dan 36 jaar.

    Bij de meeste jagende vrouwen zit het in de genen: “Onze vader en oom jagen al heel lang. Dus we gaan al van kleins af aan mee”, zegt Anniek: “En als je dan aan de opleiding begint, wordt de interesse alleen maar groter. Zo'n jachtdag, de hele dag in het veld, dat is mooi.”

    Lees verder en bekijk video op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Jacht populair onder vrouwen

    De populariteit van jagen neemt toe onder vrouwen. Volgens de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging KNJV was in het afgelopen jaar 12 procent van de deelnemers aan de jachtopleiding vrouw. Dat is een verdubbeling vergeleken met vijf tot tien jaar geleden, zo blijkt uit vrijdag bekendgemaakte cijfers van de jagersvereniging.

    Een jagersdiploma is verplicht om bij de politie een jachtakte te mogen aanvragen. Nederland telt 27.000 jagers. Het jachtseizoen gaat komende donderdag weer van start en duurt tot midden januari volgend jaar.

    Lees verder op telegraaf.nl

    Doortje Briedé-Bultman