Valkenburgse sekszaak nog groter

  • Doortje Briedé

    Het OM zoekt tachtig mannen die seks zouden hebben gehad met een meisje van 16 in Valkenburg ANP

    Niet vijftig maar tachtig mannen hebben waarschijnlijk seks gehad met een meisje van 16 in een hotel in het Limburgse Valkenburg. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 

    In de zaak, die afgelopen weekend in het nieuws kwam, werd in oktober een 21-jarige loverboy aangehouden. Hij zou het meisje in het hotel hebben aangeboden aan tientallen mannen. Bij een inval in het hotel werd hij betrapt met het meisje en een klant. Het meisje werd sinds 8 oktober vermist.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    OM noemt loverboyzaak unieke combinatie van bewijzen

    Justitie heeft een unieke combinatie van bewijsmiddelen in handen in de zaak van het 16-jarige meisje dat in een hotel in het Limburgse Valkenburg is geprostitueerd. Dat zegt George Rasker van het Openbaar Ministerie.

    Het meisje zou met zeker tachtig mannen seks hebben gehad. Het OM betrapte de loverboy van het meisje op heterdaad toen er een inval in het hotel werd gedaan en heeft via hem een klantenlijst bemachtigd. De nummers van de klanten stonden in zijn telefoon. Daarnaast zijn er gebruikte condooms in de prullenbak van de hotelkamer aangetroffen.

    De gebruikte condooms hebben bruikbaar DNA-materiaal opgeleverd. “Die zijn in beslag genomen en worden door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht”, zegt Rasker.

    Lees verder en bekijk video's op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Justitie is bezig met straffen zonder schuld'

    Tientallen mannen uit voornamelijk Limburg zitten angstig thuis nadat dit weekend bekend werd dat in een hotel in Valkenburg een 16-jarig meisje betaalde seks heeft gehad met mogelijk tachtig mannen. ‘Iedere dag melden zich weer nieuwe mannen’, zegt advocaat Ivo van de Bergh, die een paar van deze mogelijke verdachten vertegenwoordigt.

    George Rasker, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Limburg, zegt de verdachte mannen geen extra leed te willen toebrengen. ‘Maar als de partner van een van die mannen thuis is, gaat de aanhouding gewoon door. Over de risico’s had je veel eerder moeten nadenken. Bij ieder ander misdrijf komen we ook aan de deur.'

    Rasker wijst erop dat de mannen zich vrijwillig kunnen melden bij de politie.  'Dat is misschien wel het doel van het Openbaar Ministerie', zegt Bart Nooitgedagt, voorzitter van de vereniging van strafrechtadvocaten. Mogelijke verdachten zijn niet verplicht om naar het politiebureau te gaan. ‘Niemand hoeft mee te werken aan zijn eigen vervolging.’ 

    Nooitgedagt stoort zich aan de toon die justitie aanslaat. ‘Logisch dat het OM zedenzaken onderzoekt en verdachten vervolgt. Maar onbegrijpelijk dat justitie publiekelijk dreigt om aan een partner duidelijk te maken om wat voor vergrijp het gaat. Relaties kunnen volledig ontwricht raken. Het OM is op deze manier bezig met straffen zonder dat de schuld door een rechter is vastgesteld.’

    Lees verder op volkskrant.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte loverboyzaak pleegt zelfmoord

    Het hotel waar het misbruik plaatsvond ANP

    Een van de verdachten in de loverboy-zaak in Valkenburg heeft zelfmoord gepleegd. Het gaat om de man die als eerste werd opgepakt, melden Limburgse media. Hij werd in oktober vorig jaar op heterdaad betrapt in een hotel in Valkenburg met het 16-jarig meisje om wie de zaak draait en haar pooier. 

    Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat een van de verdachten zichzelf van het leven heeft beroofd. De man heeft dat gedaan omdat hij niet meer opgewassen was tegen de stress door de affaire, melden regionale Limburgse media. Het OM kan dat niet bevestigen.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte in loverboy-zaak Valkenburg pleegt zelfmoord

    Een van de mannen die verdacht worden van seksueel misbruik van een zestienjarig meisje in een hotel in Valkenburg heeft onlangs een einde aan zijn leven gemaakt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan de Limburgse nieuwswebsite 1Limburg.

    Volgens betrouwbare bronnen rond het onderzoek gaat het om de man die bij de politie-inval in oktober 2014 op heterdaad werd betrapt en als eerste werd opgepakt. Hij zou niet meer opgewassen zijn geweest tegen de spanningen die de affaire met zich meebracht.

    Het meisje is misbruikt door mogelijk tachtig mannen. Dat gebeurde in oktober 2014 onder meer in een hotel in Valkenburg. Bij een inval in dat hotel werd de 21-jarige vermeende loverboy gearresteerd. De mannen moeten zich binnenkort verantwoorden.

    Lees verder op volkskrant.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Advocaat misbruik Valkenburg: mijn cliënten voelen zich vies

    De verdachten in de omvangrijke loverboy-zaak in Valkenburg gaan gebukt onder hevige stress. Dat zegt Joris van de Bergh, advocaat van meerdere verdachten, in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal. “Ze hebben angst voor wat er komen gaat”, zegt Van de Bergh. “Angst voor de spanning in de thuissituatie bijvoorbeeld. Zeker nu er weer meer berichten in de media verschijnen.”

    Vanmorgen werd bekend dat één van de verdachten zelfmoord heeft gepleegd. Het is de man die als eerste werd opgepakt. De stress zou hem te veel zijn geworden, melden Limburgse media. Hij werd in oktober vorig jaar op heterdaad betrapt in een hotel in Valkenburg met het 16-jarige meisje om wie de zaak draait.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Tweede zelfmoord in loverboy-zaak Valkenburg

    Opnieuw heeft een verdachte in de loverboy-zaak in Valkenburg zelfmoord gepleegd. De man zou seks hebben gehad met een minderjarig meisje. Het Openbaar Ministerie wil verder niets kwijt over de zaak. 

    De man was al verhoord door de politie. Zijn naam stond in een klantenlijst op de telefoon van een man van 21 die ervan wordt verdacht de loverboy te zijn. De politie vond tachtig namen in zijn telefoon van mannen die mogelijk seks hadden met het meisje.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Sneller hulp voor verdachten Valkenburg

    Verdachten in de Valkenburgse loverboy-zaak kunnen voortaan sneller hulp krijgen, zegt het Openbaar Ministerie. Aanleiding is de zelfmoord van een van de mannen die worden verdacht van seks met een meisje van 16. Vorige maand beroofde een andere verdachte zich al van het leven.   

    In oktober betrapte de politie een 21-jarige pooier in een hotel in Valkenburg. Hij was daar met het 16-jarige meisje en een klant. In de telefoon van de man werden tientallen namen van mannen gevonden die mogelijk seks hebben gehad met het meisje. In de hotelkamer werden tientallen condooms gevonden, die DNA-materiaal hebben opgeleverd. 

    Naar aanleiding van het tweede geval van zelfmoord is nu besloten dat verdachten al direct na verhoor een gesprek kunnen hebben met een hulpverlener. Tot nu toe liep dat via een langer durend traject.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Advocaat hekelt aanpak loverboy-zaak Valkenburg

    De advocaat van twintig verdachten in de loverboy-zaak in Valkenburg vindt dat het Openbaar Ministerie te lang heeft gesuggereerd dat zijn cliënten thuis bezoek van de politie zouden krijgen. Advocaat Ivo van de Bergh zegt tegen het ANP dat dit een onvoorstelbare psychische druk veroorzaakte.

    Gisteren werd bekend dat een tweede verdachte in de zaak zelfmoord heeft gepleegd. Het OM besloot om die reden dat verdachten sneller psychische bijstand kunnen krijgen. Het OM benadrukte ook dat de verdachten niet thuis worden opgehaald.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Hulp verdachten Valkenburg-zaak na zelfmoord

    De mannen die verdacht worden van het hebben van seks met een minderjarig meisje in Valkenburg, krijgen na verhoor de mogelijkheid in ‘een hulpverleningstraject’ te komen. Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vandaag in het Radio1-Journaal.

    De hulp is geïntensiveerd nadat gisteren bekend werd dat een tweede verdachte zelfmoord had gepleegd. De man was verhoord door de politie. Begin februari maakte ook al een andere verdachte een einde aan zijn leven.

    De woordvoerster zegt dat de mannen telefonisch door de politie worden benaderd voor meer informatie. ‘Ze worden thuis niet opgehaald voor verhoor’, benadrukte ze.

    Lees verder op volkskrant.nl

    Doortje Briedé-Bultman