Onderzoek: vrouwen ondervertegenwoordigd in IT-security

  • Doortje Briedé

    Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd onder security-professionals, zo blijkt uit onderzoek van het ISC2 in samenwerking met Booz Allen Hamilton dat wereldwijd onder bijna 14.000 professionals werd uitgevoerd. Tien procent van de werknemers in de informatiebeveiliging is namelijk vrouw.

    “Het vakgebied van informatiebeveiliging zal als we geen proactieve maatregelen nemen om het gat te dichten naar verwachting in 2020 een tekort van 1,5 miljoen professionals hebben”, zegt David Shearer, CEO van het ISC2. “Met dit in het achterhoofd is het frustrerend om te zien dat we niet meer vrouwen hebben die in de industrie werkzaam zijn. Slechts tien procent van de security-professionals is vrouw en dat moet veranderen.” Volgens Shearer beschikken vrouwen over vaardigheden die essentieel voor de industrie zijn om te groeien.

    Lees verder op security.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Veel te weinig vrouwen in IT-beveiliging

    Het aantal vrouwen in de IT-beveiliging is en blijft bijzonder laag. Slechts 10 procent van de IT-beveiligers is vrouw.

    Dat blijkt uit de 2015 (ISC)2 Global Information Security Workforce Study. Het online-onderzoek is gedaan onder bijna 14.000 IT-beveiligers wereldwijd.

    Weliswaar stijgt het aantal vrouwen met een functie in de IT-beveiliging wel, maar dat gebeurt in een zelfde tempo als het totale aantal banen in dit segment. Daardoor blijft hun aandeel in het geheel gelijk.

    Wat de oorzaken kunnen zijn, is niet duidelijk. Vrouwen in de IT-beveiliging zijn in elk geval hoger opgeleid dan de mannen. In functies op managementniveau heeft 58 procent van de vrouwen een universitaire graad, tegen 49 procent van de mannen. In functies op een meer praktijk-niveau heeft 48 procent van de vrouwen een universitaire opleiding en 42 procent van de mannen.

    Lees verder op automatiseringgids.nl

    Doortje Briedé-Bultman