Trump: "Oorlog tegen vrouwen? Dat is maar om te lachen"

  • Doortje Briedé

    “Vette varkens”, “sletten” en “smerige dieren”, zo heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vrouwen in het verleden al genoemd. Toen moderatrice Megyn Kelly hem in het eerste tv-debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten gisteravond om een reactie vroeg, kreeg die ook een veeg uit de pan.

    Nadat Kelly aan de miljardair had gevraagd hoe het zit met zijn oorlog tegen vrouwen, antwoordde die met een grap. De scheldwoorden hadden volgens Trump enkel betrekking op Rosie O'Donnell, een Amerikaanse comédienne, actrice en talkshow-presentatrice. Het publiek vond zijn reactie hilarisch. O'Donnell iets minder. Zij vroeg zich op Twitter af hoe ze dit aan haar kinderen moet uitleggen.

    Lees verder en bekijk video op demorgen.be

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Je moet er toch niet aan denken dat zoiets president van de VS wordt. Veel lager kan een land niet zinken. Naar mijn als altijd zeer bescheiden mening natuurlijk.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Menstruatie-opmerking kost Trump conservatieve steun

    De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump mag niet meer komen spreken op een bijeenkomst van de conservatieve organisatie RedState. De organisatoren vonden zijn opmerkingen over een vrouwelijke journalist veel te ver gaan.

    Trump had donderdag, tijdens het debat met de andere Republikeinse kandidaten, een paar scherpe vragen van journalist Megyn Kelly gekregen, onder andere over de laatdunkende manier waarop hij zich vaak over vrouwen uitlaat.

    Na het debat bewees hij het punt dat de journaliste maakte, door over haar te zeggen: “Je kon zien dat er bloed uit haar ogen kwam. Er kwam bij haar overal bloed uit.” 

    Die verwijzing naar de menstruatiecyclus van Kelly was een stap te ver voor Erick Erickson, de invloedrijke journalist en blogger die aan het hoofd staat van RedState. Hij besloot de uitnodiging aan Trump voor de RedState-conferentie in te trekken. “Hoewel de botheid van Trump bij veel mensen weerklank vindt, en tot op zekere hoogte ook bij mij, zijn er ook bepaalde fatsoensgrenzen die iemand die president wil worden niet hoort te passeren.”

    Lees verder op trouw.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Trump: ‘vrouwen zijn fenomenaal’

    Trump kreeg een storm van kritiek over zich heen na zijn seksistische uitspraken over Megyn Kelly, de moderator van het GOP-debat van Fox News. Ondanks alle tegenwind vraagt hij zich tijdens een interview op ABC af waarom hij zich zou moeten verontschuldigen.

    Het was tot hiertoe een vicieuze cirkel: Trump schopte tegen schenen, andere Republikeinse kandidaten veroordeelden zijn uitspraak en de storm ging morrend liggen. Ook deze week kwam The Donald zwaar onder vuur te liggen na zijn beledigingen aan het adres van een tv-journaliste, hij verdedigde zich zondag op ABC's This Week': ‘Ik had in de zakenwereld steeds een geweldige band met vrouwen. Het zijn geweldige kaderleden. Het zijn ‘killers’. Ze zijn fenomenaal’: luidt het.

    Lees verder en bekijk video op standaard.be

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Donald Trump belaagd door ongestelde vrouwen

    Donald Trump wordt door vrouwen belaagd met tweets over hun ongesteldheid. De vuilbekkende presidentskandidaat ligt onder vuur vanwege een beledigende opmerking aan het adres van Fox-journaliste Megyn Kelly tijdens het Republikeinse debat afgelopen donderdag.

    Kelly confronteerde Trump met zijn beruchte vrouwonvriendelijke uitlatingen. Naderhand zei Trump tegen Don Lemon van CNN: ,,Je kon zien dat er bloed uit haar ogen kwam, er kwam overal bloed uit."

    Daarmee leek Trump volgens veel kijkers te suggereren Kelly hem aanviel omdat ze ongesteld was. Trump sprak dat tegen, maar zijn ontkenning wekte nog meer verontwaardiging. Iedereen die dacht dat hij het over menstruatie had, heeft een ‘afwijking’.

    Lees verder op gelderlander.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Blunderende Trump zegt iets aardigs over vrouw

    Een pijnlijk moment voor Donald Trump. De Republikeinse presidentskandidaat heeft op een campagnebijeenkomst iets aardigs gezegd over een vrouw. Trump had niet door dat zijn microfoon nog aan stond, waardoor iedereen kon horen dat Trump iets aardigs zei over een vrouw. Veel kiezers vinden dat Trump publiekelijk zijn excuses moet maken.

    Vorige week kwam Trump ook al in de problemen, toen hij een genuanceerde opmerking maakte over Mexicanen. In een verspreking zou hij de bevolkingsgroep ‘reuzegezellig’ hebben genoemd. Later sprak hij van een slip of the tongue. De overige kandidaten maken dankbaar gebruik van de flaters van Donald Trump. Lindsey Graham uit South Carolina zet zijn tegenstrever in campagnespots weg als ‘de stem der redelijkheid’. Hij vraagt zich net als veel collega-kandidaten af of een zacht ei als Donald Trump wel geschikt is om een wereldmacht te leiden.

    Lees verder op volkskrant.nl (De Speld)

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Bullebak' Trump vecht nieuw robbertje uit met Fox News over ‘bimbo’ Megyn Kelly

    Terwijl ze nog op uitzending was tweette Donald Trump dat Fox News-ster Megyn Kelly niet in vorm was, en dat haar programma beter is als ze met vakantie gaat en een vervanger de presentatie overneemt. Fox-baas Roger Ailes noemt de tweets van Trump “onrustbarend” en eist een verontschuldiging.

    Trump gaf ook een bewogen persconferentie, waarbij onder meer een Spaanstalige journalist tijdelijk uit de zaal werd gezet.

    Het dispuut tussen Megyn Kelly en Donald Trump begon op 6 augustus tijdens het debat van Republikeinse presidentskandidaten, dat door Fox News werd georganiseerd. Kelly stelde Trump een indringende vraag over zijn vrouwonvriendelijkheid, en over het feit dat hij vrouwen op hun uiterlijk aanpakt, een vrouw in het verleden bijvoorbeeld “een vet varken” noemde.

    Over het algemeen kreeg Kelly schouderklopjes over haar aanpak, maar Trump vond dat ze hem harder had aangepakt dan de andere kandidaten, en liet in de nacht na het debat een heleboel tweets op Kelly los, onder meer een retweet waarin ze als “bimbo” werd betiteld. Op CNN leek hij te suggereren (hij ontkende het later) dat de kritische vragen te maken hadden met het feit dat Kelly ongesteld was tijdens het debat. “Ze bloedde uit haar ogen. Er kwam bloed uit haar … waar het ook is”.

    Lees verder op knack.be

    Megyn Kelly, een ster op Fox News © Reuters

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Ik ben een tikje jaloers op Trumps gebrek aan beschetenheid

    Roos Schlikker (1975) is journalist en schrijfster van boeken en toneelstukken, waaronder recentelijk nog Ajax, Mijn Club (2015). Elke zaterdag lees je hier haar column uit Het Parool. Vandaag: Donald Trump.

    Roos: "Iedere keer als ik tegenwoordig wat somber ben, googel ik Donald Trump. Niet vanwege zijn politieke ideeën (mannen die bij wijze van penisverlenging hun land volplempen met goudkleurige torens voorzien van hun eigen naam kun je inhoudelijk nimmer serieus nemen) maar omdat hij voor buitensporig veel creativiteit zorgt.

    Er zijn bijvoorbeeld talloze websites vol ‘Things that look like Donald Trump’. Zo kwam ik er achter dat The Don opmerkelijk veel overeenkomsten vertoont met een zeer grote behaarde albinorups, een maïskolf met verwaaide sliertjes eraan en een Trabant die een baal hooi vervoert.

    Het meest echter knap ik op van de internettrend #TrumpYourCat. Het gegeven is simpel: borstel je kat, veeg de haren bijeen, maak er een pluizig propje van en leg dit op de kop van je lieve poezenbeest. Eén gezicht, werkelijk. 

    Even twijfelde ik of dit geen dierenmishandeling was, maar katten kennen geen schaamte. Die eigenschap hebben ze gemeen met Trump en dat laatste is fascinerend, aangezien Trump zo ongelofelijk detoneert in de politiek correcte arena."

    Lees verder op parool.nl

    Roos Schlikker © Floris Lok

    Doortje Briedé-Bultman