Man uit Rijen moet van Justitie acht jaar de cel in voor prostitueren tienermeisjes

  • Doortje Briedé

    Het waren nog pubermeisjes… En hij wilde eerst zèlf seks met ze voordat hij ze als prostituee liet werken. Een man van 41 uit Rijen: een ontslagen politierechercheur. Hij stond donderdag voor de rechter in Den Bosch. Als het aan Justitie ligt gaat hij acht jaar de cel in.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Acht jaar cel geëist voor pooier-rechercheur uit Rijen

    De oud-rechercheur uit Rijen die Brabantse meisjes van 15 jaar en ouder op internet verleidde om hem als pooier te laten werken, en als test ook zelf seks met hen had, dient volgens het Openbaar Ministerie 8 jaar cel te krijgen. Seksuele uitbuiting is mensenhandel, seks met kinderen verboden, aldus het OM.

    De zaak doet sterk denken aan die uit Valkenburg, maar hier waren veel meer meisjes bij betrokken, en de pooier is geen jonge loverboy, maar een vader van 3 dochters, en met een politie-achtergrond.

    De man (41) deed zich op een chatsite voor als vrouw die mooie meisjes voorstelde om veel geld te verdienen met modellenwerk. Hij gaf dan zijn eigen telefoonnummer, legde contact en stelde prostitutiewerk voor.

    Lees verder op ed.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Pooier-agent' vijf jaar de cel in

    Een oud-politieagent uit Dordrecht moet vijf jaar de cel in wegens mensenhandel. De rechter acht bewezen dat hij drie minderjarige meisjes de prostitutie in heeft gelokt. 

    De 41-jarige Leon S. deed zich op internet voor als een meisje en vroeg zijn slachtoffers of ze veel geld wilden verdienen. Daarna plaatste hij advertenties, regelde klanten en vervoerde het meisje naar hen toe. 

    Ook moesten de meisjes ‘auditie’ bij hem doen, om te kijken of ze goed genoeg waren voor andere mannen. Op die manier haalde hij twee meisjes van 15 jaar over om onbetaalde, onbeschermde seks met hem te hebben.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Oud-politieman Leon S. (41) uit Rijen die minderjarige meisjes in de prostitutie bracht en hun geld afnam moet vijf jaar de gevangenis in. Die straf legde de rechtbank in Den Bosch donderdag op aan de voormalig diender.

    Doortje Briedé-Bultman